Demi masa manusia dalam kerugian kecuali.............

Waktu Solat

Projek Ternak Lintah.

Wah,bunyinya amat menggelikan tapi tahukah anda harga sekilo lintah menjangkau hingga rm 300.00.Anda tidak memerlukan ruang yang luas untuk membolehkan anda melaksanakan projek ini.Boleh dilaksanakan di branda rumah sahaja.Cuba anda bayangkan ,menternak lintah dalam tangki atau tong air yang warna hitam tu boleh memuatkan 300 ekor lintah boleh dijual dalam masa 4 bulan beratnya melebihi 20 kilo untuk satu tong yang luasnya 3 kaki x 3 kaki.Huhhhhhhhhh boleh kaya bang....Apa lagi jom buat.Saya sedia membantu anda.
(15ogos2008/5.31 pm)

Friday, August 22, 2008

Projek Ternak Ayam Telur

Petang tadi saya menonton rancangan Agrotek di TV.Waw...hebat betul projek brother tu.Dia ternak ayam telur dengan sistem yang sangat canggih.Ayam bertelur tanpa henti dan telurnya terus bergolek kedalam tempat pengagihan gred serta pembungkusan.Pekerja hanya masukkan kedalam bekas dan lori sahaja.Bayangkan dalam sehari sahaja beratus ribu biji telur dikeluarkan.Ayam telurpun kerjanya makan dan terus bertelur.Hebat betul dia buat duit,maksudnya duit dia mengalir masuk 24 sehari tanpa henti.Teringin rasanya nak buat projek macam ni.Sesiapa berminat boleh hubungi saya.

2 comments:

online car auctions said...

Salam..
Selamat sejahtera..
Saya Hafidz, just to join you..
Jom kita bekerjasama, nak tak?
Lawati Blog saya: http://online-car-auctions-1.blogspot.com/
kita same2 bekerjasama nak dapatkan hasil dari google adsense kan?betul tak?
so, kita bekerjasama la..saya review you punye website and click pada iklan tu..
awak pasti dapat duit...
so, you make the same to my blog la..orait?hehe..
but becareful..jgn klik lebih2.hehe..
ape2, kita share.ok!

Hafidz a.k.a apihmarang
http://affordable-health-insurance-program.blogspot.com/

firdaus said...

Salam..sy berminat sgt nk buat projek telur ayam..sy ada tanah,tp sy mmg xtau lgsung camne nk start biz ni..brape modal yg diperlukan,kemana nk dipasarkan samada ada buyer ke x,camne profit keuntungannye..mmg sy ni zero about this tp mmg nk buat drpd tanah xtau nk buat ape...blh sape2 tlg camne die punye step atau sape2 tau samada fama blh tlg dl ke camne...sape2 yg tau blh emailkan nasihat @ cadangan anda di email ni... firdaus_lynn@yahoo.com ....hope anybody can help me